© Powered by SiteSpirit

 
Logo.jpgEen leuke introductie op Tenniskids!

tenniskids.jpg

Klik op het plaatje om een leuk filmpje te zien gemaakt door onze trainer Bart!!


Informatie

Geef kinderen een racket en een bal in de hand en de interesse voor de tennissport is gewekt.    

Tenniskids is het lesprogramma van onze vereniging om kinderen te leren tennissen. Wij bieden jeugdspelers vanaf 5 jaar leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze het tennisspel eerder kunnen spelen dan voorheen het geval was. Onze trainer Bart heeft hiervoor  workshops gevolgd en is een gediplomeerde tenniskids trainer. In drie stappen bereid hij de kinderen voor op het echte tennisspel. Van klein naar groot, van fase rood naar oranje en groen.

2013 Tenniskids format 2013.jpg

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en co÷rdinatie, nemen deel aan veel leuke fun aktiviteiten en spelen kleine wedstrijdjes.

De baan bestaat uit 3 servicevak met tramrails. Er wordt gespeeld aangepaste ballen ( shortex bal ) hierdoor kunnen kinderen de bal eerder over het net spelen en tot een rally komen. In deze fase zijn de kinderen tussen de 4 - 8 jaar oud.

Fase Rood.jpg

Tenniskids Oranje

In de tweede fase van tenniskids wordt gewerkt aan de verder ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijdjes worden steeds langer.

Er wordt gespeeld op 3/4 van het grote veld met stage 2 ballen. Deze bal is geel/oranje van kleur en is lichter en zachter dan een gewone tennisbal. De gemiddelde leeftijd is rond de 8 jaar en ouder afhankelijk van lengte, kracht en ontwikkeling van het kind.

Fase Oranje.jpg

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase van tenniskids. Kinderen in deze leeftijd zijn in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals  atletische vaardigheden. Wedstrijden gaan  langer duren waarbinnen competitietennis een belangrijkere rol speelt.

Er wordt nu op de hele baan gespeeld met stage 1 ballen. Deze is geel/groen van kleur. Gemiddelde leeftijd zo rond de 9 - 10 jaar oud.

Fase Groen.jpg

TIPS VOOR OUDERS

  • Ouders spelen een belangrijke rol bij het plezier dat kinderen in tennis beleven. Ook kunnen zij op een prettige manier een bijdrage leveren bij de ontwikkeling van de tennisvaardigheden van het kind.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat vaardigheden als rennen,springen,balanceren,co÷rdinatie,gooien en vangen van essentieel belang zijn voor kinderen tot 10 jaar om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Tenniskids is niet alleen een leuke en goede manier voor kinderen om te leren tennissen, maar ook alle genoemde vaardigheden komen uitgebreid aan bod.
  • Laat uw kinderen spelen in de voor hen geschikte fase/kleur. Dit zorgt ervoor dat de kinderen plezier houden in tennis. Bovendien geeft het de kinderen de mogelijkheid hun vaardigheden optimaal te ontwikkelen.
  • Juiste materialen zijn erg belangrijk. Zorg er voor dat uw kinderen de juiste ballen gebruiken en beschikken over het juiste formaat racket. Overleg bij aanschaf eventueel eerst met de trainer. Ook sportshop Van Dam Sports in Amersfoort en Soest is op de hoogte van de juiste ballen en de juiste formaten rackets.

AANMOEDIGEN

  • Af en toe met uw kinderen tennissen is niet alleen erg leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van hun vaardigheden. Dit hoeft echt niet altijd op de tennisbaan. Denk bijv. aan een pleintje in de buurt, de stoep of de oprit. Ook andere balspelletjes en sportactiviteiten zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling.
  • Kinderen ontwikkelen zich zelden gelijkmatig. In de tennisontwikkeling van kinderen zal het dan ook zo zijn dat kinderen vaak ineens weer zo'n sprongetje maken.
  • Stimuleer deelname aan clubactiviteiten. Deze zijn niet alleen fun maar ook heerst er een ontspannen, gezellige sfeer.
  • Natuurlijk vinden kinderen het fantastisch als hun ouders interesse tonen in hun prestaties. Teveel aandacht op het prestatieve alleen is niet de bedoeling. Tenniskids is niet primair bedoeld om topspelers op te leiden.
  • Het is echter wel voor menig talentje een stap in goede richting.

RESPECT

Bij tennis is het gebruikelijk dat er waardering wordt getoond voor mooie punten van beide spelers.
Tolereer geen scheldpartijen en onsportief gedrag bij spelers.

Respect voor je tegenstander hoort de  sport.


Meer informatie?

Contacteer onze trainer Bart Matthee  via tel 06-24769281 of via e-mail trainer@tvsoesterkwartier.nl


Klik ook eens hier voor de officiele website van de kntb over tenniskids!knltb afhangbord toernooi.nl tennisladder mijn knltb facebook