Bardienst instructie

Werkzaamheden tijdens de bardienst:

•        Een kwartier voor aanvang van de bardienst haal je de sleutel op 1 van de sleuteladressen. Als je in een weekeind een dienst overneemt, neem je de sleutel over van die genen. ( breng de sleutel weer terug naar het adres waar je hem ook heb opgehaald, gooi de sleutel in de brievenbus ).

•        De sleutels passen op het toegangshek van het park, de toegangsdeur van de kantine, de meterkast waar de schakelaars van de lichtpalen in zitten en het voorraadhok.

•        Kassa: instructie hoe de kassa werkt zit in de bardienstbescheiden map, te vinden op de bar naast de koffie machine. Je zet de kassa aan met het zwarte knopje in de voet van de terminal. De pinautomaat staat standaard aan, de pinbonnen hoef je niet te bewaren. Er kan geen contact geld worden gepind wat uit de kassa wordt gehaald. Consumpties worden in principe contact of met pin afgerekend. Het is mogelijk dat er op verzoek van een lid een bon wordt aangemaakt, die later op de avond/dag wordt afgerekend ( zie instructie, bardienstbescheiden, of vraag of iemand je de instructie wil geven ). Tijdens de competitie of toernooien moeten niet leden hun tennispas inleveren bij het aanmaken van een bon, die in de kassa wordt bewaard totdat er is afgerekend.

•        Instructie schenktijden vind je in de bardienstbescheiden map.

 •        Licht: als het schemerig wordt, doe je de lichtmasten op de baan aan ( de lichten moeten in principe om 23.00 uur uit m.u.v. evenementen, competitie en toernooien. Lichtknoppen in de kantine ( probeer even uit welk licht je aan wil ). In principe is je bardienst om 23.30 uur afgelopen, dan mag je de bar en kantine sluiten. Met uitzondering van evenementen en toernooien, dan kan de dienst langer duren. Voel je niet bezwaard om de bar en kantine af te sluiten. Als er tijdens je dienst eerder dan 23.30 uur geen leden meer aan het tennissen zijn, mag je de kantine eerder afsluiten. Het is toegestaan je sleutel aan een ander lid over te dragen, vermeld dit op je barbriefje. Bij einde dienst niet vergeten de meterkast op slot te draaien, wc deuren en keukendeur te sluiten. Licht kantine, de glazen planken achter de bar blijven verlicht.

•        Voorraad en bijvullen. In principe vult de barcommissie de voorraden in de kantine bij. Als er tijdens een dienst een bier fust leeg is, dan een nieuwe uit de koeling in het voorraadhok halen en onder de bar in het kastje plaatsen. Mochten er andere dranken op zijn, deze dan aanvullen vanuit het voorraadhok. Andere producten zoals w.c. papier etc. staan in de kast in de dames kleedkamer. Kleine flesjes fris, chocomelk etc. staan in de kast in de herenkleedkamer.

•        Kom niet aan de thermostaat van de verwarming, mededeling van het bestuur.

•        Koffieautomaat: de koffieautomaat wordt dagelijks gevuld en schoongemaakt door het onderhoudsteam. Gelieve niet aankomen.

•        Afwasmachine: zet bij aanvang van de dienst de afwasmachine aan, vergeet de stop niet in de machine te doen. Bij afsluiten van je dienst de machine leeg laten lopen en uitzetten.

•        Spoelbak: vul de spoelbak bij aanvang van de dienst, spoelblokjes liggen onder de bar.

•        Frituur en keukendienst: Zet de frituur aan door de stekkers in het stopcontact te doen. Vergeet niet de afzuigkap aan te doen boven het frituur.

•        Afsluiten bardienst: vul je bardienstbriefje in, deze liggen onder in de kast of naast de kassa. Laat ongeveer € 50,- wisselgeld in de kassa zitten. De rest van de omzet doe je samen met het bardienstbriefje in een plastic zakje en stort je af in de kluis. Spoel de opvangbak onder de tap door met kokend water. Maak de bar schoon, zet tafels en stoelen recht in de kantine. Laat de afwasmachine leeglopen en zet uit. Controleer of alle deuren dicht zijn, keuken opgeruimd is en frituur en ovens uit zijn. Doe alle lichten uit en sluit de kantine af.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

033-4616170

Tennisvereniging Soesterkwartier

Dollardstraat 117
3812 EV Amersfoort
Nederland