Inschrijving voor de voorjaarscompetitie junioren 2020 sluit 1 december

17 november 2019

Het spelen van wedstrijden is leuk en zeker in teamverband. We hopen dat er dit jaar weer veel jeugdteams mee gaan spelen. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Mariëlle Cats, Bart of Maurits. De uiteindelijke indeling van teams gaat in overleg met Bart en Maurits.

Inschrijven via onderstaande knop:

Inschrijfformulier competitie jeugd

Hieronder vinden jullie meer informatie over de competitievormen Rood, Oranje, Groen, Jeugd tot en met 14 en tot en met 17 jaar:

Rood In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter).

Oranje In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). De wedstrijden worden steeds langer. 

Rond en Oranje Competitie Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem: de Rood en Oranje Competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. De wedstrijden zijn in of dichtbij Amersfoort en soms op ons eigen park. Rood is vaak ca 1,5 uur bezig en Oranje ca. 2,5 à 3 uur. Meestal starten de wedstrijden om 9 uur ’s ochtends. Bij de start wordt gekeken wie aanwezig is en daarna wordt een schema gemaakt. Het is dus niet noodzakelijk om altijd aanwezig te zijn. Al gaan we er vanuit dat als kinderen zich inschrijven, ze in principe bijna altijd spelen. De kinderen zijn actief bezig en spelen vaak 4 wedstijdjes op een ochtend.

De ouders begeleiden de kinderen zelf op de wedstrijddagen. Natuurlijk kunnen er onderling afspraken gemaakt worden voor het meenemen/begeleiden van elkaars kinderen op de ochtenden. Bij de thuiswedstrijden willen we graag het clubhuis aankleden en wat hapjes/drankjes verzorgen. Daarbij vragen we de hulp van de ouders.

◦ Speeldata Rood/Oranjecompetitie: 29 maart, 5, 13* en 19 april, 17 en 24 mei, 1* en 7 juni.

◦ *let op: 13 april en 1 juni zijn wordt er op maandag gespeeld!

Competitie Groen Groen is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan' getennist. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er wordt gespeeld om vier gewonnen games, dus de wedstrijden duren niet heel lang. Meestal start groen rond een uur of 9 op zondagochtend en zijn ze rond 12 uur ’s ochtends weer klaar. De uitwedstrijden zijn bij clubs in en rond Amersfoort.

◦ Speeldata Groene Competitie: 5, 13* en 19 april, 10, 17 en 24 mei, 1 juni*

◦ *let op: 13 april en 1 juni zijn wordt er op maandag gespeeld!

KNLTB competitie op zondag (11-14 jaar en 13-17 jaar) De jeugd van 11 tot en met 17 jaar kan meedoen met de KNLTB Voorjaarscompetitie op zondag. Bij 11-14 jaar wordt gespeeld om vier gewonnen games en spelen jongens en meisjes door elkaar in de mixed teams. Bij 13-17 jaar wordt gespeeld om sets van 6 games, zowel bij de enkels als de dubbels wordt een derde set wedstrijdtiebreak (tot 10) gespeeld.   Speeldata zondag: 5, 13*, 19 en 26 april, 10, 17 en 24 mei

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 6170

Tennisvereniging Soesterkwartier

Dollardstraat 117
3812 EV Amersfoort