MEER RUIMTE VOOR JEUGDWEDSTRIJDEN

01 juni 2021

Beste leden,

Het kabinet heeft aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële club overstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn. 

Competitie en toernooien Jeugd

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie gespeeld kan worden. De uitgestelde voorjaars jeugdcompetitie start op zondag 13 juni en eindigt op zondag 11 juli. Voor de zondagen binnen deze periode geldt dat de banen dan beperkt beschikbaar zijn voor vrijspelen.  

Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan.

Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. 

Kleedkamers en douches open

Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden. 

Veilig de baan op principes

 • De vereniging is open voor vrij spelen, trainen, club overstijgende jeugdwedstrijden en interne wedstrijden.
 • Spelers zijn welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben of ingedeeld zijn voor een wedstrijd.
 • Kom 5 minuten voor aanvang van de training of vrij spelen naar het park.
 • Spelers en leraren hoeven bij het tennissen geen 1.5 meter afstand tot elkaar te houden op de baan.
 • Buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand onderling wel voor volwassenen vanaf 18 jaar.
 • Publiek is niet toegestaan op het park, ook niet bij wedstrijden. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan. Ouders mogen dus ook niet komen kijken bij de tennisles of wedstrijd van hun kinderen.
 • Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners, scheidsrechters/tellers bij thuiswedstrijden, coaches/begeleiders en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Zij mogen wel op het park aanwezig zijn.  

Richtlijn voordat je gaat spelen

 • Neem zoveel mogelijk je eigen ballen mee om te tennissen markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.  

Richtlijnen tijdens het spelen

 • Spelers hoeven tijdens het tennissen geen 1.5 meter afstand van elkaar te houden op de baan.
 • Buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand wel voor volwassenen vanaf 18 jaar.
 • Vermijd fysiek contact. Geef geen high fives.
 • Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
 • Wissel van baanhelft met de klok mee. 

Het Campingtoernooi

In 2019 hebben we voor het eerst het campingtoernooi georganiseert. Dit is een intern senior toernooi, waarbij het vooral gaat om de gezelligheid. Het was een succes! Reden genoeg om het nog eens te doen. Maar ja, corona he?!

Maar.... vanaf 5 juni mogen interne wedstrijden voor senioren weer! Dus hebben we snel de koppen bij elkaar gestoken om nog voor de zomervakantie het toernooi op te tuigen. En de data is bekend, noteer vast in je agenda 15 t/m 17 juli. Er wordt gespeeld in 3 categorieën HD, DD en MD. Meer informatie en inschrijving volgt heel snel!

Groeten vanaf de Camping!

Ledenadministratie

Wij zijn op zoek naar een lid (m/v) die de ledenadministratie over wil nemen. Wie zou zijn of haar steentje bij willen dragen aan onze mooie vereniging? Alles gaat digitaal en het kost je hooguit een uur in de week. Wil je je aanmelden, of eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Of kijk op de site voor de vacature.

Geniet van het mooie tennisweer!

Het bestuur,

Petra, Youri en Jolanda

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 6170

Tennisvereniging Soesterkwartier

Dollardstraat 117
3812 EV Amersfoort