Update versoepelingen per 25 september

24 september 2021


Beste leden, 

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld.  

Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van de kantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn. 

Wat betekent dit voor onze kantine? 

  • Er wordt een scheiding gemaakt tussen het horecagedeelte en de rest van de kantine, zodat de kantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs (toegang tot kleedkamers en toiletten).
  • Voor gasten die binnen een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check wordt gedaan door de bardienst als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.  De check is verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder. Vanaf 14 jaar moet het coronatoegangsbewijs gecontroleerd worden samen met het identiteitsbewijs.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
  • De bar sluit om 0.00 uur (volgens de nu geldende horecamaatregelen)

Controle coronacheck

Met de CoronaCheck Scanner kan de vereniging/bardienst eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren.  

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.  

Najaarscompetitie

Vorige week is de najaarscompetitie van start gegaan. Met de aankomende versoepelingen is er weer meer mogelijk. Maar tegelijkertijd wordt de vereniging ook met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. We doen onze uiterste best om, binnen wat kan en mag, er een geslaagde competitie van te maken.  

Teamcaptain verantwoordelijk coronacheck

De teamcaptain van het thuisspelende team is verantwoordelijk voor het controleren van het coronatoegangsbewijs van het eigen team en de tegenstanders. Dit is alleen noodzakelijk als je in de kantine gaat zitten. Het advies is om zoveel mogelijk gebruik te maken van het terras buiten (check is dan niet nodig).

Te gast op een andere vereniging? Volg en respecteer de daar geldende regels.

Doneer je flesje en steun Fight Cancer!

Sinds 1 juli zit er op de kleine plastic flesjes 15 cent statiegeld. In de kantine hebben we een container staan, waarin je je flesje kan doneren voor Fight Cancer. De stichting Fight Cancer zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de preventie ervan.

Een deel van de opbrengst gaat naar Vrienden van Meander (de stichting die allerlei extra voorzieningen voor patiënten in het Meander ziekenhuis realiseert). Het ziekenhuis is bezig met het opzetten van een centrum voor oncologische zorg, de extra's daarvoor worden betaald door Vrienden van Meander.   

Namens het bestuur,

Youri, Petra en Jolanda 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 6170

Tennisvereniging Soesterkwartier

Dollardstraat 117
3812 EV Amersfoort